Завршни концерт

 

У уторак 07. јуна у 20:00 часова у Задужбини Илије М. Коларца Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО одржаће завршни концерт 68. уметничке сезоне под називом #ТРАДИЦИЈАНОВА. Улазнице по приступачним ценама су у продаји на благајни Коларчеве задужбине.

Уметнички корпус Ансамбла КОЛО чини више од педесет играча који су истовремено и певачи, као и четрнаест музичара Народног оркестра, који су током ове сезоне одржали 64 наступа. Наше програме поред београдске, видела је и публика у многим градовима Србије,(у Параћину, Новом Саду, Ужицу, Рашки, Јагодини, Бечеју, Сремској Митровици…), са великим успехом гостовали смо и у Бањалуци, Загребу, Паризу. Након 27 година поново смо успоставили сарадњу са Ансамблом ЛАДО из Загреба. Заједнички концерти КОЛА и ЛАДА у Београду и Загребу свакако представљају највише уметничке домете које смо оставрили током ове сезоне. О даљим плановима Владимир Декић директор Ансамбла КОЛО каже:

„Ансамбл KОЛО завршава 68. сезону на најбољи могући начин – концертом у Задужбини Илије М. Kоларца и аудицијом за пријем приправника-волонтера. Едукација, усавршавање и проширивање знања и вештина су нам били један од приоритета ове сезоне и жеља нам је да на аудицији изаберемо кандидате којима ћемо да понудимо рад са еминентним стручњацима и могућност сарадње са професионалним уметницима и ауторима. Задовољни урађеним у претходној, уз нову, свежу енергију младих уметника које ћемо да одаберемо на аудицији 20.06. радујемо се наредној 69. Сезони Ансамбла KОЛО.“

( више о аудицији www.kolo.rs )

Програм који ће Ансамбл извести на престижној сцени Коларцa, биће прилика да публика још једном препозна наша настојања да уметност народне игре, песме и музике представимо на високом професионалном нивоу.

У фоајеу Коларчеве задужбине посетиоци ће имати прилику да погледају изложбу фотографија Јелене Јанковић, фотографкиње која прати и бележи рад Ансамбла КОЛО.