Рођендан Ансамбла КОЛО

BEOGRAD, 14. maj 2015. (FoNet) – Ansambl „Kolo“ će u petak, 15. maja, na svoj rođendan, koncertom u Narodnom pozorišu u Beogradu na nov način i u pozorišnoj atmosferi predstaviti publici umetnost narodne igre i pesme, izjavio je direktor Ansambla Vladimir Dekić.

Smislili smo jedan novi koncept koncertne prezentacije našeumetnosti koji podrazumeva i video najave, novi dizajn svetla i dizajn tona, rekao je Dekić u intervju FoNetu povodom 67. rođendana Ansambla.

On je istakao da Ansambl „Kolo“ nije menjao svoje koreografije, ali je dodao da će one biti najavljene na drugačiji način i da će posetioci na koncertu u Narodnom pozorištu imati priliku da ih vide u jednoj pozorišnoj atmosferi.

Tim Ansambla je radio na tome da to upakuje za 21. vek. Ono što jeste zanimljivo je to što su ostale koreografije koje je naša publika imala priliku da vidi, ali će one biti drugačije najavljene i samo izvođenje će drugačije biti osvetljeno, objasnio je Dekić.

On je ocenio da će umetnost narodnih igara i pesama na taj način dobiti „na jednom svežem i umivenom izgledu za 21 vek“.

Uspeli smo da u svoju koncertnu prezentaciju uključimo i druge umetnike, tako da je stvoren jedan kreativni tim koji se uklopio u ono što mi radimo, a to je predstavljanje umetnosti narodne igre i pesme, smatra Dekić.

Dekić je istakao da je osnovni cilj novog načina predstavljanja Ansambla Kolo da se umetnost narodne igre i pesme približi savremenom gledaocu.

Ideja našeg novog koncepta je da se dodatno probudi potreba i za našim angažovanjem u zemlji i inostranstvu, rekao je Dekić.

On je dodao Ansambl „Kolo“ ima 50 igrača i 14 članova orkestra, kao i da će svi oni biti angažovani na koncertu povodom rođendana tog ansambla u Narodnom pozorišu u Beogradu.

Čak imamo i malo proširenje pogotovo u orkestru sa našim volonterima, pripravnicima koji vredno rade. Jedna od stvari koju planiramo je da malo proširimo taj orkestarski korpus , naveo je Dekić.

Ansambl „Kolo“ će u petak na svoj rođendan predstaviti i svoj novi sajt.