Концерт Ансамбла КОЛО у МТС Дворани

Поводом обележавања 65 година рада Другог програма Радио Београда, Ансамбл КОЛО је 11. марта ове године одржао Свечани концерт у МТС Дворани у Београду. Пред препуним гледалиштем КОЛО је током осамдесетминутног наступа извело посебно осмишљен програм који је обухватао игре и песме из Шумадије, Војводине, источне Србије, Призрена, Врања и других крајева.  

„Концерт ансамбла „Коло“ је најбоље што човек може да види у Србији. Ако желите неком госту из иностранства да омогућите да види нешто „светско, а наше“, треба да га одведете на концерт ансамбла „Коло“. Ниједан наш уметник није наступао у свим светским репрезентативним салама у којима је свој концерт имао овај велики ансамбл. Неко је имао концерт у Метрополитену у Њујорку, неко у Бољшој театру у Москви, неко у палати „Шајо“ у Паризу, неко у „Опери Хаус“ у Сиднеју, али само ансамбл „Коло“ је наступао у свакој од тих великих сала“ рекао је Радоман Кањевац, главни и одговорни уредник Радио Београда 2, најављујући предстојећи концерт у МТС дворани.

„Национални ансамбл „Коло“ привилегован је да учествује у обележавању 65 година Другог програма Радио Београда. Заједнички именитељ наших ресорно одвојених, али мисијом спојених деловања јесте музичко наслеђе које нас, у времену очувања националног и културног идентитета, обавезује на јачање сарадње. Свечаним концертом „Кола“ славе се златна прошлост и велика садашњост Другог програма Радио Београда, али и наше будуће стратешко заједништво“ рекао је Здравко Ранисављевић, директор ансамбла „Коло“.