#KOLO@maj2016

Концертом у Дому културе у Ивањици у уторак 10.маја са почетком у 20 часова, и концертом у Пожаревцу 18.маја у 20 часова у Центру за културу, Ансамбл КОЛО наставља серијал концерата по Србији.

У оквиру обележавања Дана Ансамбла КОЛО, у Југословенској кинотеци ( Узун Миркова 1) у суботу 14. маја у 12 часова, ће се одржати пројекција филмског материјала посвећеног почетку рада Ансамбла. У својеврсном „упознавању Ансамбла КОЛО на филму“ коришћен је архивски материјал „Филмских новости“ и Ансамбла КОЛО. Већ по традицији, свечаним концертом на Великој сцени Народног позоришта у Београду, у недељу 15.маја са почетком у 20 часова, КОЛО ће обележити 68 рођендан. Витуозност уметника и захтеван приступ презентацији уметности народне игре, песме и музике, била је инспирација и обавеза свих генерација уметника КОЛА, од оснивања до данас, да на најквалитетнији начин предтавебогато културно наслеђе Србије.

У сарадњи са Академијом „Партенон“ из Париза, КОЛО ће гостовати од 20. до 23. маја у главном граду Француске. У недељу 22.маја са почетком у 19 часова, Ансамбл КОЛО заједнo са Академијом „Партенон“ ће се представити париској публици у Théâtre du Gymnase Marie Bell.