In Memoriam

In Memoriam

Ансамбл КОЛО са жаљењем обавештава јавност да је Горан Митровић, првак нашег Ансамбла, изненада преминуо у 51. години живота. Ово је застрашујућ губитак како за нашу организацију, али тако и за ширу уметничку заједницу Србије. Наша земља је изгубила великог уметника који је био један од најблиставијих играча које су сцене, не само наше земље виделе.

Горан је постао члан Ансамбла КОЛО 1990. године и наредне три деценије је провео стварајући својим телом, гласом и покретом. Учио је од претходне генерације у јако тешком периоду и за Ансамбл и за нашу земљу, али са почетком двехиљадитих, Горан преузима значајније место и на сцени и ван ње и 2006. постаје првак Ансамбла КОЛО. Током свих тих више од тридесет година рада и живота као Колаш, Горан је увек био ту да помогне колегама, да проследи знања која има, да насмеје сараднике. Наступао је са Ансамблом на неколико континената, представљајући нашу културу, наше наслеђе и нашу традиционалну уметност у најбољем могућем светлу.

 

Горан је био вођа, био је колега, био је пријатељ. Без њега КОЛО више никад неће бити исто. Али сећање на њега је оно што ће нас носити даље, што ће нам давати снагу да, њему у част, наставимо са песмом и игром. Слава му.

Контакт информације

Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО

Митрополита Петра 8, 11000 Београд, Србија

+381 11 276 31 44, +381 11 329 05 62, +381 11 276 23 61

office@kolo.rs

 ©2023 Ансамбл КОЛО