Аудиција @ kolo

Ukoliko imate 18 do 25 godina, završili ste baletsku školu – Odsek za narodnu igru ili imate iskustva u negovanju umetnosti narodne igre i pesme na amaterskom nivou, pozivamo Vas u ponedeljak, 20. juna u 10h na Audiciju za izbor kandidata za pripravnike-volontere Ansambla KOLO u 2016. godini.

Audicija se održava u prostorijama Ansambla KOLO – Ustanova kulture Palilula, Mitropolita Petra 8, Beograd.

 

audicija-02

 

Pripravničko-volonterski staž u trajanju od šest meseci omogućava Vam rad sa eminentnim vokalnim i pedagozima za igru, stručnjacima iz različitih oblasti koji će da podstaknu razvoj Vaših umetničkih sposobnosti. Lično i kolektivno usavršavanje, savladavanje repertoara Ansambla KOLO kao i unapređenje veština i znanja – sve to Vam nudimo u okviru našeg pripravničkog programa.

 

audicija-05

 

Napominjemo da je rad grupe pripravnika usklađen sa radom profesionalnih igrača-pevača i odvija se u radno vreme, što znači svakog radnog dana od 10-14h u prostorijama Ansambla KOLO. Na kraju šestomesečne obuke kandidati polažu Pripravnički ispit i dobijaju potvrdu da su završili pripravnički staž u profesionalnom ansamblu. Rad grupe pripravnika se ne odnosi samo na usavršavanje kandidata sa stručnjacima iz oblasti narodne igre, pesme i muzike, već i uključivanje u rad Ansambla KOLO, kao i mogućnost koncertnog nastupanja sa profesionalnim umetnicima.

Radujemo se mogućnosti da svoje znanje i iskustvo prenesemo generaciji mladih umetnika koji su svoj talenat i život posvetili umetnosti narodne igre, pesme i muzike, kao i mi!

 

audicija-04

Ansambl narodnih igara i pesama Srbije «Kolo», Beograd, Mitropolita Petra br. 8 organizuje

A U D I C I J U

za izbor kandidata za pripravnike – volontere za poslove

Igrač – Član ansambla narodne igre – Baletski ansambl I 20. juna 2016. godine u sedištu Ansambla, Mitropolita Petra 8, Beograd sa početkom u 10,00 časova

Na audiciju se mogu javiti zainteresovana lica, starosti od 18 do 25 godina, koji imaju najmanje IV stepen stručne spreme i opštu zdravstvenu sposobnost.

Za audiciju je potrebno spremiti:

  1. Jednu pesmu po izboru
  2. Kombinaciju igračkih elemenata po izboru (preporučljivo je poneti muzičku podlogu na nosaču zvuka – audio fajl)

*Na audiciju je potrebno poneti odgovarajuću opremu za rad u sali!

Osim neophodnih opštih uslova, kandidati će imati:

  1. Proveru muzičkih sposobnosti (pevanje pripremljene pesme po izboru, pevanjezadatih motiva, provera sluha i ritma);
  2. Proveru igračkih sposobnosti ( izvođenje zadatih igračkih elemenata i izvođenjepripremljenih elemenata po slobodnom izboru);
  3. Ocenu fizičkih predispozicija – sceničnosti.

Zainteresovani kandidati su dužni da popunjeni Upitnik koji se može preuzeti na sajtu Ansambla KOLO kao i na zvaničnoj Fejsbuk stranici, biografiju dve fotografije (portret i cela figura) pošalju na mejl adrese office@kolo.rs i organizator@kolo.rs ili da lično predaju u prostorijama Ansambla KOLO najkasnije do petka, 17. juna 2016. godine.

Raspored rada i vremensko trajanje audicije odrediće audiciona Komisija.

Informacije na telefon 011-2763- 144, lok. 111 (Vladan Životić) radnim danima od 09 do 13 časova

Upitnik možete da preuzmete ovde.

Upitnik možete da popunite elektronski ovde.