Аудиција 2018

Уколико имате 18 до 25 година, завршили сте балетску школу – Одсек за народну игру или имате искуства у неговању уметности народне игре и песме на аматерском нивоу, позивамо Вас у понедељак 09.07. на Аудицију за избор кандидата за приправнике-волонтере Ансамбла КОЛО у Сезони 2018/19.

Аудиција се одржава у просторијама Ансамбла КОЛО –Центар за културу Влада Дивљан, Митрополита Петра 8, Београд, 09,10. и 11. јула 2018.године.

Приправничко-волонтерски стаж у трајању од шест месеци омогућава Вам рад са еминентним вокалним и педагозима за игру, стручњацима из различитих области који ће да подстакну развој Ваших уметничких способности. Лично и колективно усавршавање, савладавање репертоара Ансамбла КОЛО као и унапређење вештина и знања – све то Вам нудимо у оквиру нашег приправничког програма.

Напомињемо да је рад групе приправника усклађен са радом професионалних играча-певача и одвија се у радно време, што значи сваког радног дана од 10-14 часова у просторијама Ансамбла КОЛО. На крају шестомесечне обуке кандидати полажу приправнички испит и добијају потврду да су завршили приправнички стаж у професионалном ансамблу. Рад групе приправника се не односи само на усавршавање кандидата са стручњацима из области народне игре, песме и музике, већ и укључивање у рад Ансамбла КОЛО, као и могућност концертног наступања са професионалним уметницима.

Радујемо се могућности да своје знање и искуство пренесемо генерацији младих уметника који су свој таленат и живот посветили уметности народне игре, песме и музике, као и ми!

Ансамбл народних игара и песама Србије «Коло», Београд, Митрополита Петра бр. 8 организује

А У Д И Ц И Ј У

за избор кандидата за приправнике – волонтере за послове

Играч – Члан ансамбла народне игре – Балетски ансамбл I , 09, 10. и 11. јула 2018. године у седишту Ансамбла, Митрополита Петра 8, Београд са почетком у 09,00 часова.

На аудицију се могу јавити заинтересована лица, старости од 18 до 25 година, који имају најмање IV степен стручне спреме, држављанство Републике Србије и општу здравствену способност.

За аудицију је потребно спремити:

  1. Једну песму по избору
  2. Комбинацију играчких елемената по избору (препоручљиво је понети музичку подлогу на носачу звука – аудио фајл)

*На аудицију је потребно понети одговарајућу опрему за рад у сали! (шорц или хеланке и мајица)

Осим неопходних општих услова, кандидати ће имати:

  1. Проверу музичких способности (певање припремљене песме по избору, певање задатих мотива, провера слуха и ритма);
  2. Проверу играчких способности (извођење задатих играчких елемената и извођење припремљених елемената по слободном избору);
  3. Оцену физичких предиспозиција – сценичности.

Заинтересовани кандидати су дужни да попуне Упитник на сајту Ансамбла КОЛО и пошаљу биографију и две фотографије (портрет и цела фигура) на мејл адресу организатор@коло.рс најкасније до понедељка, 02. јула 2018. године.

Распоред рада:

09.07.2018. у 9,00 – Провера музичких способности – елиминациони део. Уколико кандидат не задовољи минимум музичких способности неће имати права да изађе на играчки део аудиције.
10.07.2018. у 10,00 – Провера играчких способности (групно задати играчки елементи)
11.07.2018. у 10,00 – Кратки интервју и провера играчких способности (извођење индивидуалних припремљених елемената, као и задатих елемената од стране комисије)

* НАПОМЕНА: временско трајање аудиције одредиће аудициона Комисија.

Информације на телефон 011-2763- 144, лок. 113 (Страхиња Бошковић) радним данима од 09 до 13 часова.
Упитник можете да попуните електронски овде.