Аудиција 2018 – Интервју са Тијаном Грчић

  1. Зашто си одлучила да се пријавиш на аудицију Ансамбла КОЛО?

Ансамбл КОЛО је мој животни сан, још од малена. Од оног тренутка кад сам постала свесна свог хобија  и дошла до сазнања да постоји нешто више од тога, тачније ова врста посла, КОЛО је постало моја животна жеља.

Пошто сам испунила услов за пријем у КОЛО у погледу доње старосне границе, а то је навршених 18 година, и након што сам завршила средњу школу, сазнала сам да је расписана аудиција за пријем нових чланова ансамбла. Одлучила сам да се пријавим и покушам да испуним свој животни сан и циљ.

  1. Колико је захтевно било припремити се?

С обзиром на то да долазим из приградског друштва, моје припреме су биле веома темељне самим тим и захтевне, али засноване на репертоару који смо изводили тада.

  1. Какво је било искуство саме аудиције?

За мене је била аудиција један велики доживљај и једно искуство које ћу памтити читавог зивота, као и сваки детаљ тих дана. Стати пред комисију је заиста невероватан осећај.Треба га доживети.

Само пар минута пре уласка у салу, знајући где долазите и испред кога стајете, трема је била наравно, позитивна, а коју сам имала и пар дана пред аудицију.

Интервју који смо тада радили са члановима комисије је био пријатан. Знајући под којом тензијом су кандидати, знали су како да нам се обраћају и смире нас. У току интервјуа, сазнали су податке из нашег живота и то чиме се бавимо, колико је дуго наше играчко искуство, колико певачко, итд..

Провера музичких способности је за мене заиста била доживљај, јер раније нисам имала прилику на тај начин радити са вокалним педагозима. Сама провера слуха и ритма, певања песме коју сам одабрала…Феноменално искуство! Тако да ми је то све било само подстрек за наредни дан аудиције.

Што се тиче провере играчких способности, мало сам била уплашена. Нисам знала шта ме чека, на шта ћу наићи, нити отприлике како изгледа.  Искрена да будем, са многим играчким обрасцима се нисам сусрела. Жеља је била толико велика да сам се максимално потрудила и показала себи да ја то могу.

  1. Шта си извела на аудицији и који је разлог био одабира баш те кореографије и нумере?

На аудицији сам извела „Лесковачки Чачак“. Разлог због кога сам одлучила да баш то изведем јесте што се у том кораку могу показати многе карактеристике играча за краћи временски период.

  1. Како се осећаш две године након што си прошла на аудицији и постала извођач Ансамбла КОЛО?

Осећај је невероватан. Када станете раме уз раме са људима које годинама гледате на сцени И којима се дивите…  А сада сте део њих, колеге…

Две године су пролетеле, а ово је тек почетак! Трудићу се максимално, да што дуже истрајем у овом послу, јер ми је дата прилика да живим свој сан! Уживам у послу из дана у дан. Срце је пуно и оно игра!

Овом приликом желим да се захвалим на указаном поверењу, улагању, подршци, несебичном пружању знања, као и свим старијим колегама који су увек помагали кад год је то било потребно.

  1. Шта саветујеш кандидатима који ће се пријавити на аудицију Ансамбла КОЛО ове године?

Свим кандидатима који се двоуме,препоручујем да се пријаве. Ништа не можете изгубити, само можете видети да ли сте заиста профил који одговара Ансамблу. Самим тим бићете мирнији, нећете се покајати. Овај посао захтева доста одрицања, на које морате бити спремни, уколико желите да успете.

Да не заборавим, пре свега, љубав према овом послу.

Такође, није битно одакле долазите, битно је да ли сте ви спремни на овакав посао и да ли то заиста желите.

Будите оно што јесте и покажите се у најбољем светлу!