Ранисављевић на челу Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“

Ранисављевић на челу Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“

Одлуком Владе Републике Србије на чело Ансамбла народних игара и песама Србије „Коло“  именован је др Здравко Ранисављевић. 

Рођен је у Шиду 1981. године и по звању је доцент за ужу научну област Етнокореологија на Катедри за етномузикологију Факултета музичке уметности у Београду.

Председник је УО Центра за истраживање и очување традиционалних игара Србије (ЦИОТИС), члан Уметничког савета Ансамбла народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“  из Приштине са привременим седиштем у Грачаници, између осталог члан је и Комисије за доделу награде за животно дело „Олга Сковран“  у области Уметничке игре Удружења балетских уметника Србије (УБУС).

Као члан стручног тима заслужан је за упис „Кола: традиционалне народне игре у Србији“ на Унескову Репрезентативну листу нематеријалног културног наслеђа човечанства, 2017. године.

Током професионалне каријере био је ангажован као стручни консултант и координатор пројеката у Министарству културе и информисања Републике Србије, Заводу за унапређење образовања и васпитања, Ансамблу народних игара и песама Србије „Коло“ и Ансамблу народних игара и песама Косова и Метохије „Венац“ .

Бави се научно-истраживачком делатношћу у домаћим и интернационалним оквирима.

Добитник је бројних признања у земљи и иностранству. Течно говори енглески језик.

Са поносом увек истиче своју супругу и двоје деце.

Контакт информације

Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО

Митрополита Петра 8, 11000 Београд, Србија

+381 11 276 31 44, +381 11 329 05 62, +381 11 276 23 61

office@kolo.rs

 ©2023 Ансамбл КОЛО