Омаж Радојици Кузмановићу

Омаж Радојици Кузмановићу

Национални ансамбл „Коло” одржаo је концерт у МТС Дворани у Београду којим је исказао  почаст уметничком опусу Радојице Кузмановића (1955-2019), истакнутом уметнику и кореографу, који је прошао пут од играча, солисте, асистента, уметничког директора и директора ансамбла „Коло”.

Публика која је испунила дворану МТС до последњег места, уживала је у програму који су уметници Ансамбла КОЛО представили. Ређале су се игре „Свадбени обичаји из села Коретишта”, „Мађарске игре из околине Суботице”, „Женска игра из Грачанице”,““Игре из Горње Нишаве“, „Игре из Кумановског Поља“ које се налазе на репертоару ансамбла, чији је аутор  Радојица Кузмановић. Поред тога изведене су и нумере у којима је он као један од водећих уметника  ансамбла,  виртуозно изводио на сценама широм света.

“Изузетно сам задовољан што је концерт пропраћен од стране стручне, али и целокупне јавности. Овим концертом Ансамбл КОЛО је потврдило свој национални статус Ансамбла који припада народу. Након више од 30 концерата у Србији и региону, ово је пета по реду распродата МТС дворана у последњих годину дана. Концерт у част Радојице Кузмановића КОЛО реализован је на трагу визије овог великана српског сценског фоклора.”, изјавио је в.д. директорa Ансамбла, доц. др Здравко Ранисављевић.

Концерту у Београду, претходила је предпремијера програма у Центру за културу у Лазаревцу, у петак 22. марта о.г.   

Контакт информације

Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО

Митрополита Петра 8, 11000 Београд, Србија

+381 11 276 31 44, +381 11 329 05 62, +381 11 276 23 61

office@kolo.rs

 ©2023 Ансамбл КОЛО