Међународни научни скуп „Музика и плес на осовини Исток–Запад: Односи и мобилности”

Међународни научни скуп „Музика и плес на осовини Исток–Запад: Односи и мобилности”

У организацији Музиколошког института САНУ, Одељења уметности САНУ и Државног конзерваторијума Истанбулског универзитета,  од 4. до 6. септембра,  одржан је међународни  научни скуп „Музика и плес на осовини Исток–Запад: Односи и мобилности” (Music and Dance on East–West Axis: Correlations and Mobilities). Свечано отварање  приређено је у понедељак, 4. септембра, у 11 сати, у Свечаној сали САНУ.

На научном скупу, учествовали су етномузиколози, етнокореолози, музиколози, историчари и антрополози из Србије, Турске (посебно у оквиру билатералне научне сарадње на пројекту TRackeRS), Аустрије, Немачке, Северне Македоније, Бугарске, Сједињених Америчких Држава, Аустралије, Француске и Уједињеног Краљевства.

Пленарно предавање по позиву одржао је Џим Самсон, водећи ауторитет у глобалној музикологији, који је у претходној деценији посветио капитална дела музичким праксама Балкана и црноморских земаља.

Током међународног научног скупа за све учеснике организована је радна посета Националном ансамблу „Коло”, где их је примио и поздравио др Здравко Ранисављевић, директор Националног ансамбла „Коло“.

Контакт информације

Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО

Митрополита Петра 8, 11000 Београд, Србија

+381 11 276 31 44, +381 11 329 05 62, +381 11 276 23 61

office@kolo.rs

 ©2023 Ансамбл КОЛО