Коло у Бањалуци

Коло у Бањалуци

Концертом националног Ансамбла народних игара и песама Србије „КОЛО“ у петак 19. маја у Бањалуци у препуној Спортској дворани „Борик“, отпочела је велика регионална турнеја под називом „КОЛОДРОМ“. Концерту су поред бројне публике присуствовали и челници града Бањалуке на челу са градоначелником Драшком Станивуковићем. Концерт је наишао на изузетан пријем бањалучке публике која је бурним аплаузима награђивала сваку нумеру.

 

Регионалном турнејом обележавамо 75 година рада наше установе. Домаћин и учесник концерта у Бањалуци био је Ансамбл народних игара и песама „Веселин Маслеша“, који такође прославља 75. рођендан. Целокупан приход од продатих улазница „КОЛО“ је поклонило „Маслеши“ у сврху израде пројекта њихове будуће зграде. Пратећи садржај овог догађаја била је изложба „Српско позориште у Великом рату“ Музеја позоришне уметности Србије.

 

 Генерални покровитељ концерта је Министарство културе Републике Србије, а партнери су Министарство спољних послова Србије – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, Представништво Републике Српске у Србији, Град Бања Лука и ЈУ Спортски Центар „Борик“.

Контакт информације

Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО

Митрополита Петра 8, 11000 Београд, Србија

+381 11 276 31 44, +381 11 329 05 62, +381 11 276 23 61

office@kolo.rs

 ©2023 Ансамбл КОЛО