У оквиру регионалне турнеје под називом КОЛОДРОМ  национални ансамбл „Коло“ гостовao је у Румунији.

У оквиру регионалне турнеје под називом КОЛОДРОМ  национални ансамбл „Коло“ гостовao је у Румунији

У оквиру регионалне турнеје под називом КОЛОДРОМ  национални ансамбл „Коло“ гостовao је у Румунији од седмог до једанаестог новембра. Више од педесет врхунских уметника представило је програм специјално припремљен за ово гостовање. „Коло“ је одржало концерт у Букурешту, у среду осмог новембра у 20 часова, на сцени Националне оперете и музичког позоришта „Јан Дачиан“. Концерту су поред амбасадора Републике Србије у Румунији господина Стефана Томашевића и целокупног особља наше амбасаде присуствовали и амбасадори преко петнаест земаља кaо и представници Владе Румуније. Програм који је КОЛО представило наишао је на изузетан успех свих присутних у Тетру „Јан Дачијан“.  Организацију и реализацију концерта у Букурешту помогла је амбасада Србије у Румунији.

Већ следећег дана, деветог новембра у преподневним сатима,  мањи састав уметника „Кола“ jе извео  уметнички програм на Сајму туризма Ромекспо у Букурешту на штанду ТО Београда.  Други концерт током гостовања у Румунији одржан је у сали Филхармоније  у Араду. Поновљен је изузетан успех као и у Букурешту. Дворана Филхармоније у Араду била је мала да прими све заинтересоване који су желели да присуствују концерту који је побудио велико интересовање у овом граду на западу Румуније.Након сваке изведене нумере публика је овацијама поздрављала уметнике „Кола“. Концерт је реализован уз подршку и сарадњу са Савезом Срба у Румунији.

Током трајања регионалне турнеје КОЛОДРОМ у Румунији, настављена је успешна сарадња са Музејом позоришне уметности Србије који је припремио и представио документарни филм „Сто година балета у Србији“.

Генерални покровитељ регионалне турнеје КОЛОДРОМ је Министарство културе Србије Гостовање су подржали и Министарства спољних послова Србије – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону као и Савез Срба у Румунији.

Контакт информације

Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО

Митрополита Петра 8, 11000 Београд, Србија

+381 11 276 31 44, +381 11 329 05 62, +381 11 276 23 61

office@kolo.rs

 ©2023 Ансамбл КОЛО