ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ

У оквиру манифестације ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ, 28. септембра у Центру за културу „Влада Дивљан“ одржан је концерт Ансамбла КОЛО, у организацији Општине Палилула.

У среду 20. септембра отворена је манифестација „Дани Српске у Србији“, коју организује Представништво Републике Српске у Србији.

На свечаном отварању у Народном позоришту у Београду наступила су два национална ансамбла КОЛО и ВЕНАЦ, као и ансамбл „Una Saga Serbica“ и хор „Дечијег културног центра“ из Београда.

Манфестацију је говором отворио председник Републике Српске Милорад Додик, а присуствовали су и потпредседница Владе и министарка културе Маја Гојковић, председница Владе Србије Ана Брнабић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, викарни епископ јегарски Нектарије, председници скупштина Србије и Републике Српске, Владимир Орлић и Ненад Стевандић, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађан Цицовић, министри у влади Србије и Републике Српске, генерали војске и полиције, академици, истакнути уметници, привредници и друге званице.

„Дани Српске у Србији“, настављају се у Београду и Новом Саду, као и у Крагујевцу, Краљеву, Зрењанину, Крушевцу, Суботици, Сомбору, Чачку и Бајиној Башти, до 26. септембра.

Контакт информације

Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО

Митрополита Петра 8, 11000 Београд, Србија

+381 11 276 31 44, +381 11 329 05 62, +381 11 276 23 61

office@kolo.rs

 ©2023 Ансамбл КОЛО