Аудиција 2022.

Аудиција 2022.

Уколико имате од 18 до 25 година, завршили сте балетску школу – Одсек за народну игру или имате искуства у неговању уметности народне игре и песме на аматерском нивоу, позивамо Вас у суботу, 02.07. на Аудицију за избор кандидата и кандидаткиња за приправнике-волонтере Ансамбла КОЛО у сезони 2022/23.

Аудиција се одржава у просторијама Ансамбла КОЛО – Центар за културу „Влада Дивљан“, Митрополита Петра 8, Београд, 02. и 03. јула 2022. године.

Приправничко-волонтерски стаж у трајању од шест месеци омогућава Вам рад са еминентним вокалним и педагозима за игру, стручњацима из различитих области који ће подстаћи развој Ваших уметничких способности. Лично и колективно усавршавање, савладавање репертоара Ансамбла КОЛО, као и унапређење вештина и знања – све то Вам нудимо у оквиру нашег приправничког програма.

Напомињемо да је рад групе приправника усклађен са радом професионалних играча-певача и одвија се у радно време, што значи сваког радног дана од 10 до 14 часова у просторијама Ансамбла КОЛО. На крају шестомесечне обуке кандидати и кандидаткиње полажу приправнички испит и добијају потврду да су завршили приправнички стаж у професионалном ансамблу. Рад групе приправника се не односи само на усавршавање кандидата и кандидаткиња са стручњацима из области народне игре, песме и музике, већ и укључивање у рад Ансамбла КОЛО, као и могућност концертног наступања са професионалним уметницима.

Радујемо се могућности да своје знање и искуство пренесемо генерацији младих уметника који су свој таленат и живот посветили уметности народне игре, песме и музике, као и ми!

SONY DSC

Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО, Београд, Митрополита Петра бр. 8 организује

А У Д И Ц И Ј У

за избор кандидата и кандидаткиња за приправнике – волонтере за послове

Играч – Члан ансамбла народне игре – Балетски ансамбл I , 02. и 03. јула 2022. године у седишту Ансамбла, Митрополита Петра 8, Београд са почетком од 09,00 часова.

На аудицију се могу јавити заинтересована лица, старости од 18 до 25 година, који имају најмање IV степен стручне спреме, држављанство Републике Србије и општу здравствену способност.

За аудицију је потребно спремити:

  1. Једну песму по избору

  2. Комбинацију играчких елемената по избору (препоручљиво је понети музичку подлогу на носачу звука – аудио фајл)

*На аудицију је потребно понети одговарајућу опрему за рад у сали! (шортс или хеланке и мајица)

Осим неопходних општих услова, кандидати и кандидаткиње ће имати:

  1. Проверу музичких способности (певање припремљене песме по избору, певање задатих мотива, провера слуха и ритма);

  2. Проверу играчких способности (извођење задатих играчких елемената и извођење припремљених елемената по слободном избору);

  3. Оцену физичких предиспозиција – сценичности.

Заинтересовани кандидати и кандидаткиње су дужни да попуне Упитник на сајту Ансамбла КОЛО и пошаљу биографију и две фотографије (портрет и цела фигура) на мејл адресу organizator@kolo.rs најкасније до петка, 01. јула 2022. године.

Распоред рада:

02.07.2022. у 09,00 часова – Провера музичких способности и провера играчких способности (групно задати играчки елементи)
03.07.2022. у 10,00 часова – Кратки интервју и провера играчких способности (извођење индивидуалних припремљених елемената, као и задатих елемената од стране комисије)

НАПОМЕНЕ:

* Временско трајање аудиције одредиће Aудициона комисија. Информације на телефон 011-2763-144, лок. 112 (Страхиња Бошковић) радним данима од 09 до 13 часова.
Упитник можете да попуните електронски oвде.

За све нове и додатне информације у вези Аудиције пратите сајт Ансамбла КОЛО, као и наше званичне налоге на друштвеним мрежама.

Контакт информације

Ансамбл народних игара и песама Србије КОЛО

Митрополита Петра 8, 11000 Београд, Србија

+381 11 276 31 44, +381 11 329 05 62, +381 11 276 23 61

office@kolo.rs

 ©2023 Ансамбл КОЛО